Дозвіл на роботу іноземців в Україні

Дозвіл на працевлаштування іноземців в Україні

Подорожі, активний відпочинок, нова сучасна техніка, якісна їжа… Всі ці переваги сучасного світу потребують фінансових ресурсів, а відповідно й безперервної роботи. Найважче знайти роботу в інші країні. Так само й іноземці, які прибули в Україну задаються питанням: чи може іноземець працювати в Україні і як йому отримати дозвіл на працевлаштування  в Україні?

Юристи Нашої Компанії впевнено відповідають, що працевлаштування іноземців в Україні можливо і більш того – бажане, оскільки приносить користь не тільки Вам, а й розвитку Нашої країни. Та перш за все, щоб Ви могли легально і офіційно працювати в Україні необхідно отримати дозвіл на працевлаштування іноземця.

Від 3 р.д.     Від 2799 ГРН.

Даний документ також має значення для роботодавця, який впроваджує нововведення в систему роботи компанії й вирішив залучити іноземних працівників. У такому випадку просто необхідно швидко отримати дозвіл на працевлаштування в Україні. Виконання даної процедури дозволяє іноземцю прибути в Україну й бути офіційно працевлаштованим на законних підставах.  

Оформлення дозволу на застосування праці іноземця, отримання на його підставі посвідки на тимчасове проживання по працевлаштуванню – якісна послуга Нашої Компанії. Юристи в межах реалізації послуги роблять все можливе, а інколи й неможливе для отримання бажаного для Вас результату. Вони нададуть Вам багато варіантів отримання дозволу на роботу і здійснюють оформлення указанного документа на основі Ваших побажань і домовленостей.

Перелік тем по отриманню Дозволу на працевлаштування іноземця в Україні, з якими Ви можете ознайомитися в цій статті.

  1. Хто повинен отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні?
  2. Як іноземному найманому працівнику отримати дозвіл на роботу в Україні?
  3. Як відрядженому іноземному працівнику отримати дозвіл на працевлаштування в Україні?
  4. Як отримати дозвіл на працевлаштування в Україні для внутрішньокорпоративних цесіонарій?
  5. Чи потрібно біженцям отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні?
  6. Як отримати дозвіл на роботу в Україні для оформлення Посвідки на Тимчасове Проживання по працевлаштуванню?
  7. Вимоги до трудового договору для отримання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні
  8. Строк оформлення дозволу на працевлаштування іноземця в Україні
  9. Вартість оформлення дозволу на працевлаштування в Україні для іноземців
  10. Які документи необхідні для отримання дозволу на роботу в Україні?
  11. На який строк видається дозвіл на роботу для іноземців в Україні?
  12. Дозвіл на роботу в Україні для особливих категорій іноземців
  13. Чи передбачена відповідальність за використання праці іноземця без дозволу на працевлаштування?
  14. Кому з іноземців не потрібно отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні?
  15. Продовження строку дії дозволу на працевлаштування іноземця в Україні
  16. Коли потрібно вносити зміни в дозвіл на працевлаштування іноземця в Україні?
  17. Чому можуть відмовити у видачі дозволу на працевлаштування іноземцю в Україні?
  18. Анулювання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні

Хто повинен отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні?

хто повинен отримувати дозвіл на працевлаштування іноземців в україні

Приїхавши в Україну, побачивши велику кількість історичних місць чи відчути модерні настрої сучасного Києва, іноземці шкодують, що отримали туристичне запрошення на такий короткий проміжок часу. І готові зробити все можливе для того, щоб розвиватися разом з Україною й бути її частиною. Один з найпопулярніших способів – працевлаштування в Україні, який в свою чергу має велику кількість особливостей і потребує отримання дозволу на працевлаштування в Україні.

Дозвіл на працевлаштування в Україні – специфічний документ, оформлення якого є обов’язковим етапом працевлаштування іноземця в Україні. Його наявність забезпечує можливість не тільки користуватися гарантіями трудового законодавства, а й також закріплює здатність проводити зовнішньоекономічну діяльність. Законодавство визначає специфічні категорії іноземців, яким обов’язково потрібно отримати дозвіл на роботу в Україні

Наші Юристи зустрічали велику кількість ситуацій, коли роботодавці допускали до виконання робіт іноземців без оформлення дозволу на працевлаштування. І перш за все, це пов’язано з тим, що вони були повністю переконані – такий дозвіл на працевлаштування іноземцю не знадобиться. Саме тому, презентуємо Вам описання категорій іноземців для отримання дозволу на працевлаштування і особливостей їх правового статусу в Україні.

Як іноземному найманому працівнику отримати дозвіл на працю в Україні?

Отримати дозвіл на працю для іноземного найманого працівника

Велику частину іноземців, які працевлаштовані в Україні, займають наймані працівники. Їх статус в правовому полі України дозволяє користуватися трудовими правами й соціальним захистом нарівні з громадянами держави, крім зайняття посад, на яких можуть працювати лише громадяни України. 

Отримання дозволу на працевлаштування для іноземних найманих працівників здійснюється до їх офіційного працевлаштування. І в подальшому дозволяє отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні по працевлаштуванню без найменших проблем. Якщо ж іноземець бажає працювати по сумісництву чи в двох і більше роботодавців, то необхідно отримати дозвіл на застосування праці в Україні для кожного місця роботи

Така необхідність не виникає лише в тому випадку, якщо робота на другій посаді в часі буде меншою, ніж 60 календарних днів на рік. Такі роботи можуть виконуватися без дозволу на працевлаштування лише за умови отримання дозволу на працевлаштування в Україні для основної посади.

Як відрядженому іноземному працівнику отримати дозвіл на працевлаштування в Україні?

отримати дозвіл на працевлаштування для відрядженого іноземного працівника

Багатьох українських роботодавців вводить в оману той факт, що іноземні працівники, знаходячись у відрядженні, все таки залишаються працевлаштованими в іноземній компанії. І відповідно, дозвіл на працевлаштування в Україні їм не знадобиться. Але це всього лише стереотип, який не відповідає дійсності і може стати причиною притягнення Вас до відповідальності.

Як Ви зрозуміли, наступною категорією  зарубіжних працівників є представники іноземних компаній, установ та інших суб’єктів господарської діяльності.

Так, законодавство передбачає обов’язок отримати дозвіл на працевлаштування для відряджених іноземних працівників, які виконують свою роботу на території держави. У свою чергу прибуття у відрядження повинно бути регламентоване договором між українською та іноземною компанією. 

У такому випадку, якщо навіть іноземець повністю працевлаштований в іноземній компанії, але приїжджає в Україну для виконання робіт на основі контракту чи договору – обов’язково необхідно отримати дозвіл на працевлаштування для іноземців в Україні

Зверніть увагу! Отримувати дозвіл на працевлаштування для іноземців у відрядженні не знадобиться лише в тому випадку, якщо місцем роботи в Україні буде представництво іноземної компанії. Дане представництво повинно бути належним чином зареєстроване у відповідності з законодавством України. Наші Юристи знають як іноземцю, що працює в представництві іноземної компанії, отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні. Так, як перелік документів і вимоги до них відрізняються.

Як отримати дозвіл на працевлаштування в Україні для внутрішньокорпоративних цесіонарій?

Дозвіл на працевлаштування в україні для внутрішньокорпоративних цесіонарій

Розвиток ринкових відносин в Україні в першу чергу забезпечується вступом в різні світові організації чи співпраця з ними. У межах  однієї з них – Світової організації торгівлі – реалізують діяльність внутрішньокорпоративні цесіонарії. Цесіонарій – фізична особ, яка представляє інтереси іноземних компаній, що засновані на території держави-учасниці Світової організації торгівлі, й прибули в Україну для надання послуг відділам чи представництвам цієї компанії в країні. Обов’язковою умовою їх діяльності і виконання програми допомоги є отримання дозволу на працевлаштування в Україні для внутрішньокорпоративних цесіонарій

Необіхідність внутрішньокорпоративним цесіонаріям отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні перш за все пов’язана з правовим статусом представництв іноземних юридичних осіб. Так, відповідно до законодавства України, у випадку відкриття представництва чи відділу іноземної компанії в Україні необхідно цей господарський суб’єкт зареєструвати у відповідності з нормативними вимогами. Оскільки представництво реалізує свою діяльність засновуючись на положеннях законодавства саме України, то й процес працевлаштування і виконання роботи в ньому регламентується національними нормами.

Чи потрібно біженцям отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні?

Отримати дозвіл на працевлаштування для біженців в Україні

Захист біженців в Україні та їх особливий статус дозволяє їм отримувати різні послуги без спеціальних документів. Або ж вони мають окремі переваги, одне серед яких – особлива процедура оформлення громадянства України. Даний факт часто вводить в оману роботодавців і вони приймають до себе в штат іноземців, щодо яких прийнято рішення про вирішення питання про визнання біженцем. Саме тому необхідно розуміти різницю, у яких випадках для біженців не потрібно отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні, а в яких навпаки необхідно. 

Для роботи іноземців, які визнані в Україні біженцями не потрібно отримувати дозвіл на роботу. І на підтвердження цього статусу повинні бути внесені дані у відповідну базу і виданий необхідний документ. Проте цей процес – отримання статусу біженця в Україні, довготривалий в часі і відповідно складається з декількох етапів. Один з яких – прийняття рішення про оформлення документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, що потребує додаткового захисту. Наявність даного рішення не підтверджує статусу біженця і відповідно для такої категорії іноземців необхідно отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні

Порушення даного положення законодавство України кваліфікує як правопорушення та передбачає застосування санкцій до роботодавця й іноземця. Саме тому, перш за все, необхідно отримати дозвіл на працевлаштування в Україні для осіб, що перебувають в процесі оформлення статусу біженця при прийнятті на роботу.

Задайте питання нашому юристу прямо зараз!
Залиште свій номер або e-mail і наш юрист зв’яжеться з Вами найближчим часом.

Як отримати дозвіл на роботу в Україні для оформлення Посвідки на Тимчасове Проживання по працевлаштуванню для іноземців?

як отримати дозвіл на працевлаштування в україні

Дане питання ставлять перед собою як іноземці, що бажають працювати в Україні, так і їх роботодавці. Дозвіл на роботу іноземця в Україні  може бути оформлений у тому випадку, коли Ви після його отримання будете офіційно працевлаштовані. Як наслідок документ оформляється на основі заяви роботодавця у відповідний орган України, до якого додається проект майбутнього трудового договору з іноземцем і інші документи. Такий дозвіл видається на час, строк його дії також визначається представниками держоргана і залежить від категорії робіт і строка, на який укладено трудовий договір. Отримання дозволу на роботу є обов’язковою першочерговою стадією до укладання трудового договору з іноземцем. 

Законодавство України поряд з тим передбачає іншу підставу для отримання дозволу на роботу. Такою підставою являється створення суб’єкта бізнесу в Україні: реєстрація юридичної особи в Україні і офіційне працевлаштування на підставі трудового договору в створеній компанії. 

Отримання дозволу на працевлаштування в Україні також може передбачати виконання окремих вимог до умов трудового договору. Наприклад, розмір заробітної плати, спеціальних умов праці і інші. Саме для того, щоб розробити належний трудовий договір, оформити всі документи звертайтеся до Юристів Компанії. І уже після першого звернення в державні органи – будете мати дозвіл на роботу в Україні.

Строк оформлення дозволу на працевлаштування іноземця в Україні

Строк отримання дозволу на працевлаштування іноземців в Україні

Тривалість процедури отримання дозволу на працевлаштування в Україні вимірюється виходячи з наявності великої кількості дій, які необхідно втілити. 

Строк оформлення дозволу на працевлаштування можна розглядати в двох варіантах:

Час, протягом якого буде оформлятися дозвіл на роботу, починаючи з підготовки необхідних документів і закінчується отриманням готового дозволу;

Строк розгляду документів та прийняття рішення про видачу дозволу на працевлаштування.

Для того, щоб почати реалізацію другого варіанту, в першу чергу необхідно підготувати всі потрібні документи, зробити переклад паспорту та інших іноземних документів, отримати індивідуальний податковий номер, розробити проект трудового договору. І ще деяка кількість дій, які спрямовані на підготовку до звернення в компетентні органи. 

Уже після реалізації вказаних вище дій, переходимо до безпосереднього звернення для отримання дозволу на роботу. У межах якого здійснюється перевірка достатності та відповідності документів вимогам, що закріплені в законодавстві. Перевіряють наявність повного спектру підстав для видачі рішення, дізнаються інформацію про іноземця і роботодавця. В кінцевому результаті приймають рішення про видачу Вам дозволу на роботу в Україні. 

Процес прийняття рішення в Україні щодо даного питання займає 7 робочих днів, після спливу яких необхідно звернутися для отримання готового дозволу на працевлаштування в Україні для іноземців

Юристи Нашої Компанії пропонують замовити послугу у межах якої забезпечать реалізацію двох варіантів в найкоротші строки. Збір документів, підготовка необхідних копій та виписок, розробка трудового договору чи установчих документів юридичної особи, заповнення заяв, що потрібні для отримання дозволу на роботу в Україні. Всі ці дії Юристи Компанії беруть на себе. Крім того, забезпечать звернення для отримання дозволу на працевлаштування по дорученню і реалізують послуги якісно саме для Вас.

Вартість оформлення дозволу на працевлаштування в Україні для іноземців

Дозвіл на працевлаштування в Україні для іноземців ціна

Ви бажаєте швидко та якісно оформити дозвіл на працевлаштування в Україні і при цьому по наближеним до реальності цінам? Юристи Нашої Компанії реалізують послуги по отриманню дозволу на працевлаштування іноземця в Україні бездоганно саме для Вас. Ви озвучуєте свої побажання, а Наші Юристи докладають всі зусилля для втілення їх в реальність. Вартість оформлення дозволу на роботу залежить перш за все від строку, на який Ви вирішили отримати даний документ. Крім того ціна є виправданою  згідно досвіду Наших Юристів.

Оформлення дозволу на працевлаштування в Україні для іноземця

Строк реалізаціїВартість послуг
від 7 р. д.6 міс – 2699 грн.
1 рік – 2 799 грн.
3 роки – 5449 грн.
В пакет послуги входить:
  1. формування пакета необхідних документів для реалізації послуги по отриманню дозволу на працевлаштування в Україні;
  2. подача документів та отримання готового дозволу на працевлаштування по дорученню без Вашої особистої присутності;
  3. повний юридичний супровід на кожному етапі виконання послуги;
  4. грамотне складання необхідних заяв, заповнення форм і заявок;
  5. постійний моніторинг процесу розгляду документів органами України і контроль прийняття позитивного рішення;
  6. отримання готового дозволу на працевлаштування в Україні і забезпечать Вам подальше працевлаштування і діяльність.

Переклад закордонного паспорта іноземця і його нотаріальне посвідчення

Строк реалізаціїВартість послуг
від 1 р. д.від 640 грн
В пакет послуги входить:
  1. переклад закордонного паспорта на українську мову на основі  правил транслітерації;
  2. нотаріальне засвідчення перекладу закордонного паспорту.

Підготовка трудового договору

Строк реалізаціїВартість послуг
1 р.д.500 грн
В пакет послуги входить:
  1. підготовка проекту трудового договору для подачі на дозвіл на работу в Україні;
  2. подача трудового договору після отримання дозволу на працевлаштування в Україні.

Сплата державного мита

Строк реалізаціїВартість послуг
1 р.д.6 міс. – 2 прожиткових мінімуми;
1 рік – 4 прожиткових мінімуми;
3 роки – 6 прожиткових мінімумів.
В пакет послуги входить:
  1. розрахунок суми державного мита на основі прожиткового мінімуму;
  2. уточнення реквізитів для сплати державного мита;
  3. безпосередня сплата державного мита на визначено казначейський рахунок;
  4. подача підтвердження сплати державного мита за видачу дозволу на працевлаштування в Україні.

**Строки розгляду документів органами України можуть бути збільшені.

Вимоги до трудового договору для отримання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні

який повинен бути трудовий договір для дозволу на працевлаштування в україні

Важливо! Оформлення дозволу на працевлаштування в Україні в першу чергу передбачає підготовку проекту трудового договору з майбутнім іноземним працівником. 

Юристи вашої Компанії розробили проект трудового договору, який базується на ваших побажаннях. Враховують специфіку Вашої роботи, посади та домовленостей роботодавця й іноземця. 

У свою чергу, законодавство України визначає обов’язкові вимоги, які повинні бути прописані в трудовому договорі для отримання дозволу на работу в Україні. 

Ознайомтеся з вимогами до трудового договору і будьте готові до прийняття на роботу іноземця. Або ж відкрийте для себе інформацію про всі умови вашого майбутнього працевлаштування.

Які документи необхідні для отримання дозволу на роботу в Україні?

які документи необхідні для отримання дозволу на працевлаштування в україні

Важливо! Одне з основних завдань України – залучення компетентних спеціалістів для розвитку різних сфер діяльності країни. Саме такий мотив лежить в основі втілення законодавчої реформи у межах працевлаштування іноземців. Позитивним результатом якого в першу чергу є зменшення переліку вимог до документів для отримання дозволу на роботу

Саме наступні документи необхідні для отримання дозволу на працевлаштування в Україні:

  1. Заява встановленого зразка;
  2. Нотаріально посвідчений переклад закордонного паспорта іноземця;
  3. Копія проекта трудового договору посвідченого роботодавцем.

Крім того у Вас можуть попросити інші документи. Що безперечно залежить від специфіки роботи і кваліфікації іноземця. Які саме це можуть бути документи, Вам підкажуть Юристи Нашої Компанії виходячи з озвучених вами потреб та побажань. Прикладом таких додаткових документів може бути іноземний диплом, що підтверджує кваліфікацію працівника, який необхідно буде легалізувати в Україні

Якщо Ви будете виконувати в Україні роботу, яка потребує наявності спеціальних умінь чи досвіду роботи в окремій сфері. У такому випадку Вам необхідно також надати документи, що підтверджують їх наявність. Перш за все така потреба стосується наявності посвідчення водія чи різноманітних  ліцензій.

На який строк видається дозвіл на роботу для іноземців в Україні?

строк дії дозволу на працевлаштування в Україні

Дозвіл на працевлаштування в Україні для іноземців має обмежений строк дії, який залежить від декількох факторів. По-перше законодавство України встановлює чіткі часові обмеження дії дозволу на роботу для різних категорій іноземців. По-друге, срок також залежить від того, на який період укладений трудовий договір. 

Законодавство України встановлює тільки максимальний строк, на який може бути виданий дозвіл на працевлаштування для різних категорій іноземців. Тому роботодавець при виборі строку роботи іноземця може вказати й менший термін, ніж визначено в законодавстві, виходячи з особистих побажань та домовленостей з іноземним працівником.


Максимальні строки, на які видається дозвіл на роботу:

  1. Строк дії дозволу на працевлаштування для особливих категорій іноземців – на час укладання трудового договору, але не більше 3 років;
  2. Строк дії дозволу на працевлаштування для відряджених іноземних працівників – на час укладання контракту між українською та іноземною юридичними особами, але не більше 3 років;
  3. Строк дії дозволу на працевлаштування для внутрішньокорпоративних цесіонарій – на період дії рішення про переведення іноземця на роботу в Україну;
  4. Строк дії дозволу на працевлаштування для іноземних найманих працівників – на час дії трудового договору, але не більше, ніж 1 календарний рік.

    Найбільш типові та розповсюджені строки серед українських роботодавців, на які зазвичай оформляється дозвіл на роботу.

  •  6 календарних місяців;
  • 12 календарних місяців;
  • 36 календарних місяців.  

Як Ви вже розумієте, при виборі строку, перш за все потрібно його визначити в трудовому договорі з іноземцем, а вже після цього визначити в заяві на отримання дозвол на працевлаштування в Україні. Приймаючи рішення про видачу даного документа, представники органів не можуть зменшити строк, який Ви вказали. У їх повноваження входить лиш відмова у видачі дозволу на працевлаштування в тому випадку, якщо строк не відповідає положенням законодавства. Звернувшись до Професіоналів Нашої Результативної Юридичної Компанії, будьте впевнені, що вони забезпечують правильність визначення необхідного строку дії дозволу на працевлаштування в Україні. При цьому Ваші побажання та переконання будуть враховані. 

Крім того, строк дії дозволу на працевлаштування в Україні визначає також срок, на який буде видана посвідка на тимчасове проживання в Україні. І можливість оформити посвідку на тимчасове проживання по возз’єднанню сім’ї іноземця, що працевлаштований в Україні.

Дозвіл на роботу в Україні для особливих категорій іноземців

Особливості працевлаштування особливих категорій іноземців

Дозвіл на працевлаштування в Україні видається різним категоріям працюючих іноземців. В залежності від умов прийому на роботу і визначення додаткових умов до порядку і процесу працевлаштування іноземця, законодавство України виділяє для оформлення дозволу на працевлаштування.

 Визначення особливої категорії іноземців призначено для надання Україною додаткових гарантій та повного контролю процесу виконання їх роботи, належної оплати праці.  

Наші Юристи знають специфіку працевлаштування різних категорій іноземців. І відповідно підготували для Вас опис процесу працевлаштування категорій іноземців залежно від їх правового становища та виконуваної роботи.

Кому з іноземців не потрібно отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні?

хто не повинен отримувати дозвіл на працевлаштування в україні

З кожним роком все більше на економічному ринку України створюються підприємства, що мають частку іноземних капіталовкладень. Такий фактор в свою чергу приваблює й іноземців, які хочуть працювати в Україні і відповідно повинні мати дозвіл на працевлаштування. Роботодавці добросовісно виконують дане положення законодавства і намагаються отримати дозвіл на працевлаштування незалежно від категорії іноземця. Але для того, щоб дарма не витрачати фінансові ресурси, Вам необхідно пам’ятати, що законодавством передбачені категорії іноземців, для працевлаштування яким не потрібно отримувати дозвіл. 

До іноземців, яким для працевлаштування в Україні не потрібно отримувати дозвіл на працевлаштування законодавство відносить:

  1. Іноземців, які мають посвідку на постійне проживання в Україні;
  2. Особи, які мають статус біженця;
  3. Іноземців, яким в Україні надається тимчасовий захист від політичного чи іншого переслідування;
  4. Представників іноземних авіакомпаній і моряків флоту інших країн;
  5. Журналістів, інших працівників засобів масової інформації за умови, що вони акредитовані в Україні;
  6. Спортсменів, артистів та акторів, які прибули в Україну для роботи по спеціальності;
  7. Працівеиків іноземних аварійних служб для допомоги в ліквідації стихійного лиха чи катастрофи іншого характеру;
  8. Священиків, котрі приїжджають в Україну на запрошення національного релігійного об’єднання;
  9. Представників науки чи викладачів, які прибули на запрошення наукової установи або університету;
  10. Працівники консульських і дипломатичних представництв. 

Законодавство також не визначає, що перелік іноземців для працевлаштування яких не потрібно отримувати дозвіл на роботу є вичерпним. Тому виходячи із специфіки Вашої діяльності, Юристи Нашої Компанії здійснять аналіз документів і співставлять їх з положеннями законодавства і можливо виявиться, що Вам взагалі не потрібно оформлювати дозвіл на застосування праці іноземця.

Чи передбачена відповідальність за використання праці іноземця без дозволу на працевлаштування?

відповідальність за використання праці іноземця в україні

Велика кількість правопорушень в трудовій сфері пов’язані з незнанням законодавства Україні. Така ж ситуація може скластися і з роботодавцями, які беруть на роботу іноземців, укладають трудовий договір попередньо не отримавши дозвіл на роботу в Україні. У свою чергу такі дії компетентними органами сприймаються як правопорушення і тягнуть за собою накладання санкцій. Також порушенням вважаються дії іноземця, який перебуває на території України і при цьому виконує роботу без дозволу на працевлаштування. 

Дізнайтеся яка відповідальність передбачена, чому до Вас можуть застосовуватися санкції? І що ж робити, щоб не порушувати законодавство про зайнятість населення?

Продовження строку дії дозволу на працевлаштування іноземця в Україні

продовження дозволу на застосування праці іноземців в україні

Після спливу строку, на який було видано дозвіл на працевлаштування в Україні, даний документ вважається недійсним. Відповідно роботодавець не має права допускати такого іноземця до виконання робіт. 

Що робити в ситуації, що склалася і як тоді поновити статус іноземного працівника в Україні? Юристи Нашої Компанії в таких випадках здійснюють процедуру продовження дозволу на роботу іноземця в Україні й забезпечують беззаперечні підстави для подальшого виконання трудових обов’язків. 

Для отримання відповіді на всі питання, що Вас цікавлять і які стосуються особливостей продовження дозволу на працевлаштування, Ви можете натиснути на кнопку нижче або ж телефонуйте нашим Юристам.

Коли потрібно вносити зміни в дозвіл на працевлаштування іноземця в Україні?

зміна дозволу на працевлаштування іноземців в україні

Якщо іноземний працівник змінив своє ім’я та прізвище, або ж перейшов на іншу посаду, хто повинен клопотати про внесення змін в дозвіл на працевлаштування в Україні? Законодавство України передбачає, що вказаний обов’язок покладається на роботодавця. Тобто, будь-які дані про іноземця, у випадку їх зміни повинні бути повідомлені й відповідно внесені в текст дозволу. І здійснення цих дій покладається на плечі роботодавця. 

Але існує ще безліч підстав для внесення змін. Які ці підстави та обставини, хто про них повинен повідомляти та як діяти?

Юристи  RLC пропонують Вам дізнатися про актуальні особливості зміни дозволу на працевлаштування в Україні: які підстави для внесення змін, навіщо і коли необхідно змінити дані? Про це і навіть більше, Ви можете дізнатися, перейшовши по кнопці нижче.

Чому можуть відмовити у видачі дозволу на працевлаштування іноземцю в Україні?

чому відмовляють у видачі дозволу на працевлаштування іноземців в Україні

Різні вимоги в законодавстві України, які необхідно здійснити для отримання дозволу на працевлаштування в Україні, обов’язкові до виконання. У випадку, якщо хоч одна з них була проігнорована, Ви отримаєте відмову і звісно ж не можете працевлаштувати іноземця.

 Для того, щоб не виникало подібних ситуацій зверніться до компетентних Юристів Result Law Company, так як їх практика і знання в цій справі впливають на позитивний результат більш за все. 

Юристи Нашої Компанії розробили перелік порушень, за наявності яких Вам можуть відмовити у видачі дозволу на роботу в Україні. І підготували алгоритм дій при відмові у видачі рішення.

Анулювання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні

Анулювання дозволу на працевлаштування іноземця в україні

Зміна обставин чи правового статусу іноземців в Україні впливає на всі документи, що є в них у наявності. Так, якщо Вас звільнили чи Ви бажаєте кардинально змінити професію і роботодавця, даний дозвіл на працевлаштування буде недійсним і підлягає анулюванню. 

У залежності від обставин, які тягнуть за собою анулювання дозволу на працевлаштування в Україні, можливо виділити наступні види процедур:

  1. Анулювання, яке пов’язане з невиконанням обов’язків роботодавця, що закріплені законодавством і регламентують правовий статус іноземних працівників в Україні;
  2. Анулювання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні як санкція за невиконання чи неправильне виконання дій. 

У яких випадках може бути анульований дозвіл на працевлаштування в Україні?


Так, якщо роботодавець не сплатив державне мито протягом 10 днів після отримання дозволу на роботу, виданий документ стає недійсним.  Або ж роботодавець вчасно не подав необхідну інформацію для внесення змін, допустив помилку в документах при оформленні дозволу. Також немало важливою підставою є прийняття рішення про примусове видворення іноземця з країни. Усі ці підстави анулювання дозволу на працевлаштування в Україні не залежить    від бажання роботодавця. 

Крім цього, визначені обставини, за яких роботодавець може подати заяву про анулювання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні.

  1. Трудовий договір з іноземцем розірваний з ініціативи будь-якої сторони;
  2. Припинено виконання контракту між українською та іноземної компанії;
  3. Іноземець остаточно отримав статус біженця. 

Про наявність таких підстав роботодавець іноземця зобов’язаний попереджати. Спосіб попередження – подача офіційної заяви встановленого зразка.

Результативна Юридична Компанія пропонує додаткові послуги які необхідні при отриманні Дозволу на Працевлаштування іноземцю в Україні.

З Любов’ю до справи, з Повагою до Вас!

Замовити Дозвіл на працевлаштування в Україні
просто зараз!

Залиште свій номер або e-mail і наш юрист зв’яжеться з Вами найближчим часом.

Оцініть цю публікацію

12345 (1 5,005)

Loading…